Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شیوع ویروس کرونا در منطقه و اعمال محدودیت‌هایی همچون توقف سفر به عتبات و ممنوعیت ورود به کربلا و نجف، غربت خاصی بر حرم‌‎ها حاکم شده است؛ در حالی که بسیار ی از ایرانیان همچنان در حسرت زیارت امام حسین (ع) به‌سر می‌برند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، این روزها با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مسیر زیارت اعتاب مقدسه عراق، بسیاری از مسلمانان به ویژه ایرانیان همچنان در حسرت زیارت امام حسین (ع) هستند و با دیدن تصاویر غربت حرم‌های کربلا و نجف، اشک از دیدگانشان جاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسرت زیارت امام حسین (ع) در ماه رجب

ماه رجب از ماه‌هایی است که بسیاری از افراد تشرف به عتبات را برای سفر برمی‌گزینند تا بتوانند اعمال این ماه پرفضیلت را در جوار حرم امام حسین (ع) به جای آروند. اما متأسفانه امسال با شیوع ویروس کرونا در منطقه، سفر به عتبات متوقف شد و بسیاری در حسرت زیارت هستند. 

همچنین با توجه به لزوم حفظ سلامتی و جلوگیری از ویروس کرونا، محدودیت‌هایی در کشورهای مختلف اعمال شده است که توفیق زیارت را از عاشقان اهل بیت (ع) سلب می‌کند.

ممنوعیت ورود به کربلا و نجف به منظور جلوگیری از شیوع کرونا

پس از توقف سفر زمینی و هوایی به عتبات، جمعه ۱۶ اسفندماه استاندار کربلا به منظور جلوگیری از ویروس کرونا ورود به این استان را به مدت یک هفته متوقف کرد و امروز نیز به دستور استاندار نجف، ممنوعیت ورود به نجف تا یک هفته اعمال شده است. بر اساس این دستور، نه تنها زائران کشورهای مختلف، بلکه زائران از شهرهای عراق هم دیگر نمی‌توانند برای زیارت حرم امیرالمؤمنین (ع) و حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) به نجف و کربلا مشرف شوند.

بسته شدن چند در ورودی به حرم از ساعت ۱۰ شب/ تعداد زائران حرم‌ها کمتر از انگشتان دست است ​

به همین دلیل، این روزها غربت خاصی در اعتاب مقدسه عراق به چشم می‌خورد، چرا که پیش از این در چنین ایامی حرم‌های شریف در نجف و کربلا مملو از زائر بود و ساعاتی نبود که اطراف ضریح خالی از زائر باشد، اما اکنون با شیوع ویروس کرونا، حرم‌ها به ویژه حرم امام حسین (ع) که روزانه میزبان جمع کثیری از زائران بود، خالی از زائر شده است و بسیاری در حسرت زیارت هستند.

این خلوتی حرم‌ها از ساعت ۱۰ شب به بعد بیش از پیش حس می‌شود؛ به طوری که برخی از درهای ورودی حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) نیز به روی زائران بسته می‌شود و تنها حدود دو در برای ورود زائران باز است که البته زائری نیز برای زیارت در این ساعت‌ها حضور ندارد و شاید تعداد آن‌ها به اندازه تعداد انگشتان دست برسد.

اعزام بیش از ۴۰ هزار زائر ایرانی در نیمه اول ماه رجب سال گذشته

این خلوتی و حسرت زائران ایرانی در حالی است که سال گذشته در این ایام (نیمه اول ماه رجب) روزانه بیش از ۵۰ کاروان به عتبات مشرف می‌شد و به گفته مصطفی قاسمی مدیرعامل شرکت شمسا سال گذشته در نیمه اول ماه رجب بیش از ۴۰ هزار ایرانی عازم عتبات شدند.

همچنین به گفته علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت بیش از ۳۰ هزار نفر برای حضور در عتبات در ایام نوروز پیش ثبت‌نام کرده بودند که به دلیل متوقف شدن این سفرها و نامشخص بودن زمان برپایی سفر به عتبات، ثبت‌نام قطعی آن‌ها نیز انجام نشد.همچنین امکان تشرف به اعتاب مقدسه عراق وجود ندارد و بسیاری از زائران که حتی پیش از این برای زیارت امام حسین (ع) در ایام ماه رجب نام‌نویسی کرده بودند، نمی‌توانند به این سفر معنوی مشرف شوند.

اکنون نیز با ممنوعیت ورود به کربلا و نجف، به طور حتم تا پایان سال جاری سفر به عتبات نیز برقرار نمی‌شود. البته به منظور حفظ سلامت زائران در اعتاب مقدسه عراق، هر روز عملیات ضدعفونی حرم‌ها توسط خادمان انجام می‌شود و حتی  به دستور آیت‌الله سیستانی مرجع شیعیان عراق، برگزاری نماز جمعه در کربلا و نجف لغو شده است. 

به گزارش فارس، هم‌زمان با ایام ماه پرفضیلت رجب، زیارت عتبات به ویژه زیارت امام حسین (ع) مورد تأکید ائمه طاهرین سلام‌الله علیها قرار گرفته است. تا جایی که در حدیثی از امام صادق (ع) داریم: «هر کس قبر حسین (ع) را در نخستین روز ماه رجب زیارت کند، خداوند، حتما او را مى‌آمرزد». همچنین  بزنطی می‌گوید: از حضرت رضا (ع) پرسیدم: شما در چه ماهی امام حسین (علیه السلام) را زیارت می‌کنید؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان. (کامل الزیارات، ص ۱۸۲). امام موسی بن جعفر (ع) نیز فرمودند: «کمترین ثوابی که به زائر اباعبدالله (ع) کنار نهر فرات داده می‌شود، آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً می‌فرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده می‌شود». (الکافی/ ج۴/ص۵۸۲)

بسیاری از مسلمانان نیز با الگوگیری از این احادیث هر ساله در ماه‌های رجب و شعبان به زیارت امام حسین (ع) مشرف می‌شوند تا بتوانند ضمن کسب ثواب زیارت آن حضرت، در ایام شادی و سرور اهل بیت‌(ع) در شهرهای مقدس عراق حضور داشته باشند که امسال با شیوع ویروس کرونا در منطقه این توفیق از مسلمانان سلب شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق امام حسین حج زیارت شیوع ویروس کرونا اعتاب مقدسه عراق زیارت امام حسین ممنوعیت ورود حرم امام حسین حسرت زیارت سفر به عتبات کربلا و نجف ماه رجب حرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۵۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جلال‌مآب در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین (ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین (ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زینب (س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب (س)، ساخت ۴ شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر (ع)، شبستان امام حسین (ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر (ع) در روبروی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود ۲هزار و۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت ۲هزارمترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین (ع) به مساحت ۴هزار و۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت ۲هزار و۵۰۰ مترمربع در جنوب در باب القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی – رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

وی یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی (ع) در نجف اشرف مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین بنام شبستان حضرت امام محمد باقر (ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.

کد خبر 6092947 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • استرداد ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج تمتع ۱۴۰۲
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند