Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه گفت: خون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران با وفایش توطئه‌های غرب و خائنان داخلی را خنثی کرد و راهپیمایی امسال اربعین روحیه ضد استکباری بیشتری به خود گرفت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدحسین رجبی دوانی استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام در وبینار تخصصی اربعین پژوهی "تمدن اسلامی و ظهور" گفت: از بین اهل‌بیت (ع) ما مراسم عزای اربعین را فقط برای امام حسین (ع) برگزار می‌کنیم که نشانگر اهمیت اربعین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امام حسین (ع) با قیام خود باعث شد اسلام از نابودی ۱۰۰ درصد نجات یابد، ما بقای اسلام را مدیون وجود مقدس امام حسین (ع) هستیم و در اربعین که چهل روز از شهادت آن حضرت می‌گذرد دوباره جوششی عجیب و شگفت درباره قیام آن پدید می‌آید که این جوشش تا سال بعد باقی می‌ماند در حقیقت اربعین احیاکننده عاشورا و قیام حضرت سیدالشهدا (ع) است.

این استاد دانشگاه افزود: نکته‌ای که معمولاً از آن غفلت می‌شود این است که در کنار بعد سیاسی اربعین که زنده نگه‌دارنده عاشوراست بنا به روایات محکم سر مقدس امام حسین (ع) را در روز اربعین در کربلا آن را به بدن مطهر ملحق کردند و لذا اهمیت اربعین از همین حیث است که حتی بیشتر از عاشورا گرامی داشته می‌شود.

وی اضافه کرد: اهمیت اربعین به‌قدری بالاست که امام صادق (ع) زیارتی برای آن تعریف کرده که برخی عبارات آن با سایر زیارات متفاوت است. برای مثال این جمله که امام حسین خون و جانش را در راه خدا بذل و بخشش کرد تا بندگان خدا از جهالت و نادانی و سرگردانی و گمراهی و ضلالت بیرون آورد.

رجبی‌دوانی افزود: این تعبیر تعبیری است که ما برای رسول اکرم (ص) بکار می‌بریم و این بیانگر اهمیت قیام امام حسین (ع) است.

وی گفت: در طول تاریخ بزرگان و علمای ما به زیارت اربعین اهتمام خاصی داشته‌اند، بخصوص پیاده رفتن به زیارت امام حسین (ع) و این سیره و سنت بزرگان ما بوده است باوجوداینکه در زمان رژیم ظالم بعث این آیین به‌سختی انجام می‌گرفت.

وی ادامه داد: انقلاب ما با خروش ملت در عصری به ثمر نشست که در جهان دین و دین‌داری به‌شدت مورد هجمه بود، انقلاب ما باعث ایجاد قطب سوم در زمان خودش شد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: امروز با فروپاشی شرق به تعبیر مقام معظم رهبری عالم به دو قطب استکبار و انقلاب اسلامی تبدیل‌شده و ازآنجایی‌که انقلاب اسلامی در ذات خود تمدن ساز است. استکبار و غرب تمام تلاش خود را می‌کنند که تمدن اسلامی به ثمر ننشیند.

رجبی دوانی گفت: بنا به تحقیقات شیعی و غیر شیعی اوج تمدن اسلامی به قرن ۴ و ۵ بازمی‌گردد، در زمانی که دولت شیعی آل‌بویه به قدرت رسیده. ظهور چهره‌های بزرگ علمی تاریخ همچون ابن‌سینا، فارابی، بیرونی و علمای بزرگ شیعه همچون شیخ صدوق، شیخ طوسی و دیگر بزرگان گویای این ماجراست. حتی شیعه ناقص، اسماعیل مذهبان هم در آن زمان دولت فاطمیان را تأسیس کردند از بزرگ‌ترین تمدن‌های مصر بود.

وی افزود: حتی پژوهشگران غربی هم قرن ۴ و ۵ را دوران شکوفایی اسلام می‌دانند و به‌طورکلی هر زمان شیعه قدرت پیدا یافته تمدن سازی انجام داده.

این استاد دانشگاه گفت: انقلاب ما هم در ذات خود تمدن ساز بوده و علاوه بر ایجاد نهادهای تمدنی اختصاصی همچون سپاه پاسداران، بسیج مستضعفین، جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی و..، باعث ایجاد هراس در غرب و استکبار شده و تلاش‌های آن‌ها برای جلوگیری از پیشرفت انقلاب نشانگر آن است که غرب از ایجاد تمدن اسلامی واهمه دارد. از برکات انقلاب اسلامی سیاسی کردن مردم، به عرصه آمدن و بیان اعتقادات خود در قالب راهپیمایی است.

رجبی دوانی تأکید کرد: در زمان رژیم غاصب بعث هم راهپیمایی اربعین به‌سختی انجام می‌شد اما سقوط صدام راهپیمایی اربعین با الهام از راهپیمایی‌های انقلاب اسلامی جلوه عظیمی پیدا کرد. به‌طوری‌که مسیحی و یهودی و ارمنی هم به این جریان پیوستند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: امسال حتی با وجود بیماری کرونا، کشور عراق اعلام کرده که ۱۴ میلیون نفر در این حرکت عظیم شرکت کرده است که نشانگر بزرگ‌ترین راهپیمایی تاریخ است. این موضوع تهدیدی بزرگ برای استکبار و غرب به‌حساب می‌آید.

وی ادامه داد: در همین راستا غرب در تلاش است که وجهه سیاسی و استکبارستیزانه را از این جریان بگیرد و این حرکت عظیم را همچون اعمال حج که توسط رژیم فاسد آل سعود اداره می‌شود، به پوچی و بی‌روحی بکشاند.

رجبی دوانی اضافه کرد: اما دیدیم که خون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران با وفایش چگونه توطئه‌های غرب و خائنان داخلی را خنثی کرد و راهپیمایی امسال اربعین روحیه ضد استکباری بیشتری به خود گرفت.

وی افزود: انقلاب اسلامی در ۴۰ سال ابتدایی خود چنین ظرفیت‌هایی را ایجاد کرد و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم با نگاهی به گذشته و استفاده از تجربیات ۴۰ سال اول گام دوم را انقلاب باید بردارد و زمینه‌ساز ظهور حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) شود. انقلاب ما با تمام مشکلات به راه خود ادامه می‌دهد و امیدواریم در آینده با دولتی جوان و انقلابی از پس مشکلات برآییم.

رجبی دوانی افزود: غربی‌ها بیش از ما در تاریخ اسلام کار کرده‌اند و بیشتر اطلاعاتی که ما در ارتباط با تمدن مسلمان‌ها داریم حاصل کار غربی‌هاست این به دلیل خدمت به علم بشری نیست بلکه به جهت بررسی نقاط ضعف مسلمانان و قوت اسلام بوده تا بهتر بتوانند از این نتایج سوءاستفاده کنند.

وی گفت: برای مثال یکی از مشاورهای بوش پسر که یک صهیونیست اسلام‌شناس بود که پس واقعه خودساخته ۱۱ سپتامبر به وی گفت که ما اکنون در جنگ صلیبی نوینی هستیم. یعنی بوش خود فهم این مسائل را نداشت. این شخص که با تاریخ و تمدن مسلمانان کاملاً آشنا بود این فکر را در ذهن بوش قرار داد.

رجبی دوانی گفت: همان‌گونه رهبر معظم فرمودند، انقلاب ما باید زمینه‌ساز ظهور شود. حال ببینیم در عصر ظهور چه تحولاتی پدید می‌آید که آیا راهپیمایی اربعین که نشأت گرفته از انقلاب اسلامی است در زمینه‌سازی دولت مهدوی چه نقشی ایفا می‌کند. ما در روایات می‌خوانیم که در کنار جنبه سلبی حرکت حضرت مهدی که مبارزه با ظالمین است، بعد ایجابی یعنی دولت مهدوی و ایجاد تمدن خیره‌کننده اسلام برای ما اهمیت دارد که کمتر به آن پرداخته می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: بنا به حدیث امام صادق (ع) در زمان حکومت امام معدی (عج) علم چنان پیشرفت می‌کند که تا قبل ظهور فقط ۲ حرف از ۲۷ حرف علم در اختیار بشر است که بدین معنی است که بشریت فقط در زمان ظهور معنی علم را می‌فهمد با وجود تمام پیشرفت‌های بشر در همهٔ زمینه‌های علوم مه تاکنون به آن‌ها دست‌یافته.

وی افزود: در تمدن حضرت مهدی (عج) برابری برادری حاکم است. امام مردم را مجبور به پذیرش حکومت نمی‌کند اما عدل موجود و مبارزات با ظلم باعث ایجاد شیفتگی در مردم می‌شود و به اسلام روی می‌آورند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در آن حکومت رنگ و نژاد و زبان و قومیت اصلاً مطرح نیست و عدالت مطلق و رفاه و آسایش در کنار معنویت و اخلاق و امنیت پدید می‌آید. این مواهب و نعمت‌های الهی برای همه مردم است فقط برای قشر خاصی نیست. در یک کلام مردم دغدغه زندگی در دولت امام زمان (عج) نخواهند داشت. این یک شمای کلی از دولت مهدوی و تمدن ایجادشده توسط حضرت مهدی (عج) بود.

رجبی دوانی گفت: کسانی که راهپیمایی اربعین را از نزدیک دیده‌اند، می‌بینند که همه مردم شرکت‌کننده اعم از شیعه، سنی و مردم غیرمسلمان همه برادروار در راهپیمایی اربعین حضور دارند و نژاد و رنگ و فرهنگ‌های گوناگون مانع وحدت آن‌ها نمی‌شود و جالب این است که خارج از امر راهپیمایی اربعین می‌بینیم این مؤلفه‌ها در کشورهای مختلف زمینه جنگ‌ها و تجزیه‌های فراوانی شده مانند کشورهای اروپای شرقی و شمال عراق و همین‌طور در هند و پاکستان این مشکلات دیده می‌شود.

 

وی افزود: درحالی‌که در راهپیمایی اربعین هیچ‌یک از این مشکلات و مسائل وجود ندارد و برادروار برای عرض ادب به ساحت مقدس امام حسین (ع) حرکت می‌کنند و می‌روند. در راهپیمایی اربعین هم همچون دولت امام زمان (ع) هیچ‌کسی بر دیگری برتری ندارد و فخر نمی‌فروشد و همان‌گونه که در راهپیمایی اربعین مشاهده کرده‌ایم از وزیر و وکیل و عالم استاد گرفته تا کارگر و کشاورز و دانشجو از تمام دنیا حضور دارند و در آنجا هیچ‌کس به دیگری نه فخر می‌فروشد و نه موقعیت اجتماعی خارج از این محیط برای او اعتباری ایجاد می‌کند. که این امر خودبه‌خود تجربه‌ای خواهد بود برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور.

وی بیان کرد: نکته دیگر که همه‌کسانی که در راهپیمایی اربعین حضورداشته‌اند آن را حس کرده‌اند نداشتن دغدغه زندگی در دوران و روزهای پیاده‌روی اربعین است. گویی همه مشکلات و ناراحتی‌هایی که در زندگی روزمره وجود دارد در راهپیمایی اربعین از خاطره‌ها می‌رود، حتی در خود این راهپیمایی اربعین کسی نیاز به هزینه کردن و داشتن دغدغه مالی ندارد که این خود جلوه‌ای هرچند کوچک از دولت عظیم و تمدن مهدوی است.

رجبی دوانی تصریح کرد: امنیت کاملی که ما در راهپیمایی اربعین می‌بینیم حتی در زمان حضور داعش پلید به لطف خداوند، امنیتی استثنایی است که زائران بدون ترس و اضطراب در این مسیر الهی حرکت می‌کنند با اینکه مدیریت همچنین جمعیت عظیمی با وجود ۲۰ میلیون جمعیت غیرممکن به نظر می‌آید اما به لطف الهی امنیت کاملاً تأمین است درحالی‌که دولت پلید سعودی با آن همه امکانات نمی‌تواند ۲ میلیون زائر را که ۱ میلیون آن از مردم خود عربستان است را مدیریت کند و امنیت آن‌ها را فراهم کند.

وی گفت: یکی دیگر از برکات اربعین میهمان‌نوازی فوق‌العاده مردم عراق است که با وجود مشکلات مالی که دارند به‌طور شگفت انگیزه آن را به عمل می‌آورند که این هم جلوه‌ای از دولت و تمدن امام زمان (عج) است.

رجبی دوانی اضافه کرد: به لطف خداوند و حقانیت وجود مقدس امام حسین (ع) راهپیمایی اربعین یک سازگاری اجتماعی بی‌نظیری را فراهم آورده است که در تاریخ بی‌سابقه است و این روند ان‌شاءالله تعالی می‌تواند موجبات بیداری و حق‌طلبی در ممالک گوناگون جهان و در پنج قاره بشود و ان‌شاءالله عرض ادب کردن به ساحت مقدس امام حسین (ع) صرفاً برای مصیبت بزرگ شهادتش نیست بلکه برای رهرویی آن شخص مقدس است.

وی ادامه داد: چراکه می‌دانست در برابر لشکر ۳۰ هزارنفری نمی‌توان پیروز شد ولی می‌توانست ایستاد، راه سعادت و راه عزت را به بشریت آموخت به‌طوری‌که حتی انسان‌هایی که مقید به دین نیستند هم از امام حسین (ع) الگو گرفته‌اند. برای مثال گاندی به صراحتاً می‌گوید که ما از امام حسین (ع) برای مقابله با انگلیس پلید الگو گرفته‌ایم.

رجبی دوانی در ادامه گفت: ان‌شاءالله راهپیمایی اربعین هم باعث همگرایی بین جوامع شود و هم به‌سرعت زمینه‌ساز برای تمدن نوین اسلامی شود و باعث امید به ظهور در تمام ممالک جهان خواهد شد به‌ویژه ما چند سال پیش شاهد جنبش ۹۹ درصدی بودیم که باوجوداینکه سرکوب شد اما امیدواریم با انعکاس قیام امام حسین (ع) و پیام آن به ممالک دیگر ان‌شاءالله آن جنبش دوباره پا خواهد گرفت.

وی گفت: در جنبش جلیقه زردهای فرانسه هم دیدیم که نشان سپاه پاسداران و تصویر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به نمایش در آمد این‌ها همه نشانگر صدور انقلاب اسلامی و پیام آن است که با راهپیمایی اربعین گسترده‌تر خواهد شد و امید داریم که این حرکت عظیم زمینه‌ساز ظهور حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) شود. این وبینار با پرسش و پاسخ پیرامون بحث پایان یافت.

انتهای پیام/4106/

منبع: آنا

کلیدواژه: سردار سلیمانی راهپیمایی اربعین رجبی دوانی راهپیمایی اربعین استاد دانشگاه مقدس امام حسین انقلاب اسلامی انقلاب ما تمدن اسلامی ان شاءالله رجبی دوانی زمینه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود